En samling intressanta tillbakablickar från det gångna året – 2021


Vi står alla inför en längre period av välförtjänt ledighet. Som ett medskick till hängmattan har vi sammanställt några av våra Insights under året med teman inom retail finance, IT-management m m. Vi hoppas att materialet är så pass intressant att det kan få ta upp en del av tiden i sommar. Och som vanligt – om ni har frågor, kommentarer eller vill diskutera materialet, tveka inte att kontakta oss.

1. Utveckling – Vinnare och förlorare på Retail Finance-marknaden

Första kvartalet 2021 har rullat på som om inget har hänt – eller?
Det känns trots allt mer normalt vilket medför rimliga förväntningar på utvecklingen. Inlåning är tillbaka på en positiv men betydligt försiktigare utveckling, finansiering tickar på för alla utom för företagen och bolånen växer i normal årstakt. Finansieringssidan? Den tickar på. Frågan är om den kommer ”explodera” Q2 baserat på värdeökningar utan hinder av amorteringskrav?

Ta del av vår marknadsuppdatering för Q1 2021!

Läs här


2. Effektivisering – RPA och Chatbots, framtidens digitala medarbetare?

Under 2020 har e-handelns tillväxttakt nästintill tredubblats jämfört med 2019. Detta ökar samtidigt antalet kundärenden och belastningen för kundservice. Med hjälp av RPA och chatbots kan enklare uppgifter automatiseras och på sikt minska kostnaderna för kundservice med uppåt 30%.

Om RPA, chatbots och hur en kombination av dessa kan bidra till en effektivisering av er kundservice kan du läsa om i denna Insight.

Läs här


3. Strategisk tillväxt – Snabb utveckling och många initiativ, hur kan ett nytt svenskt betalningslandskap komma att se ut?

Riskerar svenska banker förlora sin position när aktörerna och initiativen blir allt fler inom betalningsområdet?
Utvecklingen inom betallösningar går i hög fart och för svenska banker kommer det bli viktigt att vara tydlig med vilken väg att gå. Om utvecklingen inom betalningar, nya utmanare och vad som är kritiskt i den fortsatta utvecklingen av betalningssystemen kan du läsa mer om i denna insight.

Läs här


Prenumerera på Trinovo Insights

« »
    Håll dig uppdaterad med Trinovo Insights